top of page
 • Wat is levensreddend handelen?
  Op de juiste manier handelen in een levensbedreigende situatie. Aan de hand van standaard werkvolgorde en methodes zoals het ABCDE-protocol zorg je ervoor dat je de ernst van een situatie (h)erkent en vervolgens de hoofdzaken eerst afhandelt op basis van het principe 'treat first what kills first'. Onder levensreddend handelen wordt vooral bedoeld het oplossen (of onder controle houden) van levensbedreigende situaties zoals onder andere: - het stoppen van een ernstige bloeding - het opheffen van een verstikking/verslikking (blokkade luchtweg) - het starten van een reanimatie
 • Hoe kan ik jullie bereiken?
  Telefoonnummer: +31(0)85 876 93 45 E-mailadres: info@pvsafety.nl Langskomen mag natuurlijk ook, maar graag op afspraak! Rivium 1e straat 52-54 2909 LE Capelle aan den IJssel
 • Waar geven jullie cursussen?
  We hebben ons eigen opleidingscentrum in Capelle aan den IJssel. Aangenaam dicht bij het centrum van Rotterdam, goed bereikbaar en en gratis en voldoende parkeerruimte. Natuurlijk geven we alle cursussen ook op locatie van onze klanten of een plek naar keuze. Dat kan door het hele land.
 • Hoe moet je reanimeren?
  Dit is wel iets dat je in een cursus moet oefenen... maar hier kort de stappen voor reanimatie aan volwassenen: - Kijk of je veilig hulp kunt verlenen - Controleer of het slachtoffer reageert op aanspreken en tegelijk aanschudden - Indien het slachtoffer bewusteloos is (dus niet reageert), roep je om hulp (bel 112) en om een AED - Controleer 10 seconden lang of er twee of meer ademhalingen zijn - Als er een of geen ademhaling is binnen tien seconden, start dan de reanimatie - Geef 30 compressies op het binnen van de borstkas (borstbeen) - Geef 2 beademingen Herhaal de laatste twee stappen continu. Hanteer een snelheid van 100-120 compressies per minuut, met een diepte van 5-6cm. Zodra de AED is, sluit je deze aan en volg je de stappen die de AED aangeeft. Na analyse of shock start je weer met 30 compressies, twee beademingen en herhaal dit tot de volgende analyse door de AED. We leren je graag het in ongeveer twee uur... of als onderdeel van BHV of (verkorte) EHBO-opleiding. Wij gebruiken reanimatie-poppen die op je smartphone of tablet live feed back geven over je prestatie.
 • Kan ik me inschrijven voor de cursus LRH Brandweer?
  Deze cursus is alleen bedoeld en toegankelijk voor beroepskrachten en vrijwilligers van de brandweer. Informeer bij je eigen korps of bij ons wat de mogelijkheden zijn. Zit je (nog) niet bij de brandweer, maar wil je toch de les al volgen? Neem contact op en we kijken samen naar de opties voor een cursus op maat.
 • Kan ik de cursus Terreur Gevolg Bestrijding (TGB) volgen?
  Deze opleidingen zijn uitsluitend bedoeld voor professionele diensten zoals Brandweer, Politie, Marechaussee, Defensie en Rode Kruis. Werkt u niet als (beroepskracht of vrijwilliger) bij een van deze organisaties? Onderdelen van de cursus kunt u bij ons volgen in 'Stop de Bloeding, Red een Leven (SDBREL)'. Neem contact met ons op om de opties te bespreken.
 • Bieden jullie BHV via e-learning aan?
  Wij bieden combinaties van e-learning en klassikaal onderwijs aan, waarbij de theorie op eigen momenten en tempo doorlopen kunnen worden. Maar geloof ons als we zeggen dat een aantal onderdelen echt geoefend moet worden. De tijd die je steekt in e-learning is gemiddeld 3-4 uur. Wil je liever interactief meedoen in het theoretische deel? Volg dan een volledig klassikale cursus. We bieden dus geen mogelijkheid om gecertificeerd te raken met uitsluitend een e-leaning. We geven in dat geval wel een deelcertificaat af. De reden: wij gaan voor kwaliteit! Mocht er onverhoopt een (bedrijfs)ongeval plaatsvinden, dan kunt u met behulp van een van onze volledige certificeringen goed aantonen dat u voldoende inspanningen heeft gedaan om uw BHV-organisatie op goed niveau te krijgen en te houden. Ook best belangrijk...
 • Welke certificeringen bieden jullie?
  Je hebt bij ons de keuze uit onder andere: Welke certificaat is nu het beste? Dit een een lastige vraag. Voor BHV kun je prima uit de voeten met ons eigen certificaat. Je leert de materie van de opleiders van de brandweer. Aantoonbaar goed en volledig. Werk je veel internationaal, dan is een BHV- of EHBO cursus van het Rode Kruis een goede keuze vanwege het internationale karakter van het Rode Kruis. Een opleiding van het Rode Kruis zorgt er ook voor dat je internationaal verzekerd voor de hulp die je biedt. Wil je een extra stempel van een onafhankelijke partij? Het NIBHV zorgt hiervoor voor wat betreft BHV. Het Oranje Kruis neemt zelf examens af voor EHBO-opleidingen. De opleider leidt op, de examinator stelt de kwaliteit vast. Last van examenstress? Overweeg dan de EHBO-opleiding van het Rode Kruis. Onze instructeurs werken samen met jouw en bepalen per onderdeel of je competent bent. Even wat extra aandacht nodig om het goed te doen? We doen het direct. Onze instructeurs worden door een onafhankelijke partij geaudit op inhoud en kwaliteit.
 • Wat zijn jullie leveringsvoorwaarden?
  Transparant zaken doen. Daar houden we van. Natuurlijk hebben we eerst gewoon contact met elkaar als er iets aan de hand is en proberen we iets te regelen. Als dat echt niet lukt, dan pakken we de voorwaarden er bij. Je vindt onze leveringsvoorwaarden hier in PDF. De belangrijkste punten zijn wellicht: Als jij een bestelling plaatst, dan gaan wij leveren op de plaats en tijd die we samen afspreken. Wanneer een kandidaat zich afmeldt, dan gelden de volgende regels: - Annuleren door een kandidaat kan tot vijf werkdagen voor de lesdag. - Annuleren 3-5 dagen voor de cursusdatum kan tegen 50% van het tarief - Annuleren korter dan drie dagen kan tegen 75% van het tarief We brengen het volledige tarief in rekening indien annuleren op de dag zelf of een dag ervoor plaatsvindt. Eventuele kosten van een e-learning brengen we in rekening. Als je je cursus tijdig herplant, dan blijft deze gewoon geldig en krijg je hetzelfde bedrag als korting weer terug. Je mag altijd een andere kandidaat als vervanger sturen. Wij rekenen geen administratiekosten voor zo'n wijziging.
bottom of page